22 Oct 2018

PROFINET I/O optie voor elektromagnetische flowmeters

  • Industrieel-ethernet-communicatie voor OPTIFLUX, WATERFLUX en TIDALFLUX flowmeters
  • Meet-, proces- en diagnostische informatie via 1 communicatiekanaal
  • Directe integratie, gereduceerde kosten voor bedrading en aansluiten van hardware
  • Gratis White paper: “Ethernet gebaseerde PROFINET- integratie van veldinstrumenten in de water- en afvalwaterindustrie”

PROFINET I/O is nu ook beschikbaar als industrieel-ethernet-communicatie optie voor elektromagnetische flowmeters met een IFC 300 signaalversterker. Betreft alle compacte en veldversies van de OPTIFLUX x300 SERIES (behalve OPTIFLUX 7000), WATERFLUX 3300 EN TIDALFLUX 2300.

Met PROFINET I/O is alle meet-, proces- en diagnostische informatie van de flowmeters direct (real time) beschikbaar via een enkel communicatiekanaal:  dit maakt gemakkelijke integratie van nieuwe meters, identificatie van defecte instrumenten en  bi directionele communicatie en parameterinstelling mogelijk.  Andere voordelen zijn het reduceren van de kosten voor bedrading en het aansluiten van hardware, omdat PROFINET bij het aansluiten van de veldinstrumentatie naar de controlekamer gebruik maakt van gestandaardiseerde ethernet infrastructuur .

In samenwerking met PHOENIX CONTACT heeft KROHNE het White paper  “Ethernet gebaseerde PROFINET- integratie van veldinstrumenten in de water- en afvalwaterindustrie” gepubliceerd. Het document verklaart de achtergrond van PROFINET en de voordelen ervan, en toont de verschillende netwerk typologieën. U kunt het downloaden via https://krohne.lin k/2r-mn

About KROHNE

KROHNE is a global manufacturer and provider of process instrumentation, measurement solutions and services in many industries. Founded in 1921 and headquartered in Duisburg, Germany, KROHNE has over 3,900 employees and offers extensive application knowledge and local contacts for instrumentation projects in over 100 countries. KROHNE stands for innovation and highest product quality and is one of the market leaders in process industry.

Contact

Issued by:
KROHNE Messtechnik GmbH
Ludwig-Krohne-Str. 5
47058 Duisburg
www.krohne.com

Contact for editors:
Jörg Holtmann, PR Manager
Tel:  +49 203 301 4511
Fax: +49 203 301 105 11
eMail: j.holtmann@krohne.com