24 Oct 2019

OPTISONIC 7300

  • Ongevoelig voor variabel CO2 gehalte
  • Meting van methaangehalte
  • Geïntegreerde volumeflowberekening met optionele druksensor
  • Ongevoelig voor corrosieve componenten in gas zoals H2S

Een nieuwe trend is gaande: er wordt steeds meer functionaliteit van de instrumenten gevraagd. Met de nieuwe mogelijkheden van de OPTISONIC 7300 biogas flowmeter geeft KROHNE antwoord op deze vraag vanuit de markt.

De biogas flowmeter voor meting van droog en nat biogas met variabele samenstelling, is nu ook beschikbaar met temperatuur- en druksensoren.

Hoe? Door slim gebruik te maken van het ultrasone flowmeetprincipe kunnen we van het te meten medium, ook andere parameters weergeven. Integreer je nóg twee sensoren in de meetbuis, t.w. temperatuur- en druksensoren, dan is er nog meer informatie beschikbaar. Met deze twee aanvullende parameters is het mogelijk om naast de mediumsnelheid (debiet), ook terug te rekenen van volume naar standaardcondities. Tevens kan door het meten van meerdere parameters zoals de geluidssnelheid van het gas in combinatie met de gemeten temperatuur, via de geïntegreerde (flow)computer, het in biogas aanwezige methaangehalte herleid worden.

Hierdoor wordt zowel de biogasinstallatie gemonitord op productie-efficiëntie, als ook de hoeveelheid geproduceerd gas, en kunnen we iets zeggen over de kwaliteit van het gas.

Eenmaal gekalibreerd meet de OPTISONIC 7300 jarenlang met een meetnauwkeurigheid van 1%, zonder onderhoud of herkalibratie. Samen met uitgebreide diagnostiek is een continue monitoring mogelijk en is de status van het meetinstrument op elk moment inzichtelijk.

About KROHNE

KROHNE is a global manufacturer and provider of process instrumentation, measurement solutions and services in many industries. Founded in 1921 and headquartered in Duisburg, Germany, KROHNE has over 3,900 employees and offers extensive application knowledge and local contacts for instrumentation projects in over 100 countries. KROHNE stands for innovation and highest product quality and is one of the market leaders in process industry.

Contact

Issued by:
KROHNE Messtechnik GmbH
Ludwig-Krohne-Str. 5
47058 Duisburg
www.krohne.com

Contact for editors:
Jörg Holtmann, PR Manager
Tel:  +49 203 301 4511
Fax: +49 203 301 105 11
eMail: j.holtmann@krohne.com