10 Nov 2020

Hoogwaardige signaalversterker voor massaflowmeters

  • Signaalversterker voor alle applicaties, ontwikkeld volgens IEC 61508, SIL 2/3
  • Dankzij Entrained Gas Management (EGM ™) stabiel in meerfase-toepassingen
  • Slimme diagnostiek volgens NAMUR NE 107

De MFC 400 is de massaflowsignaalversterker voor alle KROHNE Coriolis massaflowmeters. De versterker vertaalt ruwe signalen vanuit het instrument naar signalen, die een systeem en de mens kunnen monitoren en interpreteren. Dit klinkt complex, maar in basis zorgt de versterker voor een stabiele en nauwkeurige meting van massaflow, dichtheid en temperatuur, van vloeistoffen of gassen. Van cryogene vloeistoffen tot en met hoge temperaturen en enkele- of meerfase vloeistoffen. 

Naast de basisfunctie is de versterker ook inzetbaar in veiligheidsapplicaties. De versterker is namelijk ontwikkeld volgens de IEC 61508 veiligheidsnorm, en afhankelijk van de I/O- en flowsensor-variant geschikt voor veiligheidstoepassingen SIL 2/3. 

De diagnostiek is conform de NAMUR-norm NE 107 voor status- en foutafhandeling. Dit maakt niet alleen uitgebreide (zelf)controle van de interne circuits en informatie over de gezondheid van de flowsensor mogelijk, maar geeft ook essentiële informatie over het proces en de omstandigheden. De meetwaarden en de diagnostische informatie kunnen worden verzonden via Fieldbus interfaces, waaronder HART®, RS485 Modbus, FOUNDATION™ Fieldbus, PROFIBUS® en PROFINET IO.

Daarnaast is, in combinatie met de OPTICHECK Flow Mobile- app inbedrijfstelling, verificatie, diagnose en monitoring van alle OPTIMASS x400 flowmeters ook mogelijk met een smartphone of tablet, via een beveiligde draadloze Bluetooth®-verbinding (<20 m).

About KROHNE

KROHNE is a global manufacturer and provider of process instrumentation, measurement solutions and services in many industries. Founded in 1921 and headquartered in Duisburg, Germany, KROHNE has over 4,000 employees and offers extensive application knowledge and local contacts for instrumentation projects in over 100 countries. KROHNE stands for innovation and highest product quality and is one of the market leaders in process industry.

Contact

Issued by:
KROHNE Messtechnik GmbH
Ludwig-Krohne-Str. 5
47058 Duisburg
www.krohne.com

Contact for editors:
Jörg Holtmann, PR Manager
Tel:  +49 203 301 4511
Fax: +49 203 301 105 11
eMail: j.holtmann@krohne.com